Sådan finder du de rette rammer for din virksomhed
Leder I efter jeres nyt kontorlokaler, kontorfællesskab eller en hub hvor jeres virksomhed kan vokse? Uanset om I er et start-up eller en etableret virksomhed kan processen for at finde det perfekte lokale til jer være en svær ting at mestre.
Lokalerne som I og jeres medarbjedere skal boldre sig i er et enormt vigtigt element i den fysiske trivsel for jeres arbejde, og netop derfor bør man også tage denne proces seriøst.
I dette indlæg vil vi give jer de vigtigste elementer, som I bør medregne i jeres proces for at finde de bedste rammer for jeres viksomhed.
Kontorlokale vs. Kontorfællesskab
Mange nyopstartede virksomheder eller enkeltmandsvirksomheder har deres daglige gang i kontorfællesskaber. For nyopstartede virksomheder kan det være svært at finde budgettet til at købe egne kontorlokaler eller sætte sig fast på en længerevarende kontrakt. I en sådan situation er et kontorfællesskaber et super alternativ, som giver mulighed for at få nogle fede rammer, der er nemme at tappe ind i og samtidigt vil det kunne styrke netværket og for nogle den personlige motivation.
Driver du din egen virksomhed, kan det øge den generelle trivsel at blive en del af et kontrofællesskav. Dels får du og dine medarbjedere social kontakt med andre ligestillede i løbet af dagen og I vil få følelsen af at sidde i en reel virksomhed fremfor i et lille kontorlokale.
Har I nået en god håndfuld medarbejdere vil I dog med fordel kunne søge efter at finde et godt kontorlokale eller en bygning hvor der er plads til jer, da I vil have muligheden for at sætte rammerne og drive en kultur kun for jer.
Vær langsigtet for jer selv og jeres medarbejdere
Nu er det sjældendt man shopper boliger og kontorlokaler. Oftest kræver det en længere gennemtænkningsproces. På trods at dette er det essentielt at nævne vigtigheden i at tænke langsigtet, når det kommer til udvælgelsen af jeres kontorlokaler. At tænke langsigtet vil både være en fordel for jer selv, da der altid er mange og store udgifter forbundet med en flytning. Samtidigt vil det skabe uro blandt medarbjederne, når de rives ud af deres trykke og faste rammer.
At tænke langsigtet når det kommer til kontorlokaler indebærer dette flere elementer af langsigtet. Her vil én åbentlys langsigtet strategi bygge på tidsaspektet i de lokaler eller det fællesskab, I har øje på. Her vil det være en idé at spørge jer selv; Hvor længe ser vi os selv i dette stadie? Hvor lang tid vil der gå før vi vokser ud af lokalet? Vil lokalet kunne tilbyde os det samme nu som om X antal år?
Et andet element af den langsigtede strategi er hvor længe vil I føle jer tilpasse i de lokaler, som I har? Måske vil I allerede fra start have en idé om hvad der skal til for at det vil passe perfekt til jer, og det er slet ikke unormalt at man ønsker at renovere eller tilpasse sine omgivelser. Her vil I med fordel fra start kunne tilrettelægge en renoveringsplan for jeres lokale/er samt om der skal indhentes håndværkere eller om I selv vil kunne udføre planen med det rette værktøj. På den måde vil I også kunne afsætte det rette budget efter løn til håndværkere, køb af udstyr eller eventuelt leje af værktøj.
Det betyder noget for medarbejderne
Det kan måske virke givet, at hvis bare der er fire vægge og en arbejdsstation, så kører virksomheden – men virkeligheden er en anden. Alt det udenom spiller en stor rolle for både medarbejdere og ikke mindst jeres kunder, når de træde ind i virksomheden. Som yderste konsekvens, kan det også have betydning for trivslen for dine medarbejdere; sidder de ordentligt i løbet af dagen, har de fine faciliteter og er der mulighed for socialisering?
Alt dette er værd at overveje, når du skal skabe rammerne for din virksomhed.